STALL NYBACKA-Nybacka dressage

Ratsastuskoulu ja myyntihevostalli

Nybacka 100 vuotta

Vuonna 1911 saapui Nybackan perustaja, Kimin äidinäidin Mätha Juseliuksen (os. Sällström) isoisä, joka  hankki maa-alueen nykyisen Nybackan alueelta, ja rakensivat nykyisen saunan vasemmalle puolelle pirtin. Sauna on myös noin satavuotias, ja saunamökki on  toiminut aiemmin asuinrakennuksena, tuvan keittiö on yhä jäljellä ja leivinuuni käyttökunnossa. Pirtti purettiin, ja 30-luvulla Märthan isä rakensi Nybackan päärakennuksen sekä navetan, jossa oli myös talliosa ja joka on nykyisin kokonaan tallina. Nybackassa ovat säilyneet lähes kaikki vanhat työ- ja rekivaljaat sekä muutamia rekiä ja hevosvetoisia auroja yms.

Tänä päivänä käytämme Nybackan suomenhevosella samoja länkiä ja valjaita, millä tammat Nocki ja Stina vetivät 30-luvulla Märthan isän eli Kimin isoisoisän Unon ohjastamana pariauraa.

 

 Alla Kimin isoisä (Märthan puoliso), Niklas-varsa ja Lena-emä Nybackan pelloilla.

 

 Yllä sama henkilö ajamassa Lenalla.(60-luvulla). Kuvassa olevat Lenan länget ja tamppivaljaat ovat Nybackassa yhä käytössä.

 Alla 60-luvun puolivälissä tamma Tindra jouluvarusteltuna.

 

  

TEAM NYBACKA

 
Yrittäjä ja ratsastuksenopettaja Suvi Kettusen lisäksi Nybackan tilalla tapaat isännän Kim Kettusen. Kouluikäiset lapset Jenny ja Juhani ovat innokkaita tallilaisia.
Suvin ja Kimin lisäksi tiimiimme kuuluvat myyntihevosten ratsuttajat sekä muut yhteistyökumppanit.